Poseer tips

Tips om altijd natuurlijk, zelfverzekerd en mooi op de foto te staan.

 

Met de komst van mobiele telefoons met steeds betere camera’s en steeds meer social media verkeer, is de kans groot dat foto’s van jou zomaar op social media geplaatst worden.

Uit eten, even naar het strand, en er worden overal foto’s van gemaakt. En voor je het weet staat alles online. Dat is soms lastig, zeker als je er niet mooi en zelfverzekerd op staat.

Men verwacht ook steeds meer van zichzelf als het aankomt opgedeelde foto’s . Begrijpelijk, want voor je het weet is je foto al vaak gedeeld. De druk van een perfectie foto wordt steeds grote. Heb je het gevoel dat iedereen altijd weet hoe perfect te poseren, alleen jij bakt er nooit iets van? Ik help je graag op weg. Als je zelfverzekerd bent, straal je dat ook uit, en is er geen foto meer waar je niet goed op staat.

Lees de volgende tips:

 • Oefen met poseren

Het beste kun je thuis voor de spiegel gaan zitten en verschillende poses aannemen . Kijk wat voor jou het beste werkt.

 

 • Sta nooit boven de camera

Je wil niet dat je onderkin, neusgaten, enz op de foto staan. Dus zorg ervoor dat jezelf altijd lager bent dan de camera om dit soort foto’s te voorkomen.

 

 • Kijk wat je goede kanten zijn en minder goede

Soms weet je van jezelf wat je goede en wat je mindere kant is. Maar daar gebruik van tijdens dat iemand foto’s maakt van je.

 

 • Kin omlaag, borst vooruit

Je komt zelfverzekerder over als je je kin iets laat zakken, je borst vooruit duwd, en schouders iets naar achteren. Soms helpt het om er iets positiefs over jezelf bij te denken.

Bijvoorbeeld “ik ben trots op mezelf” of “kijk mij nou”.

 

 • Vergeet de “duckface”!

Er is niets verleidelijks aan de lippen op elkaar geperst. Wel een dromerige mond zoals modellen op de foto staan. Je vraagt je waarschijnlijk af,Hoe doe je dat natuurlijk?

De tip is: Plak je tong tegen je gehemelte! Dat zordt er automatisch voor dat je lippen van elkaar af komen tot een ontspannen look.

 

 • Geef lang haar een uitgeborstelde look zonder borstel

Door je lange losse haar even naar voren te laten hangen en dan in een keer naar achter te gooien geef je het een natuurlijk volle look met meer volume.

 

 • Handen in broekzakken?

Het kan maar stop ze nooit helemaal weg maar enkel de vingertoppen.

 

 • Draai je hoofd en ogen nooit te veel naar links of rechts.

Als de fotograaf vraagt om te draaien of ergens naar te kijken, doe je het het beste nooit te overdreven, maar een klein beetje.

Te erg grdraaide hoofden of te erg weggekeken ogen komen heel vreemd en een beetje ziek over op foto’s omdat dn het wit van je ogen overheest.. Dat wil je niet.

 

 • Probeer thuis je gezicht in te flitsen en kijk naar het resultaat van reflectie van je make-up

Op momenten dat je make-up draagt, bijvoorbeeld op feestjes en festivals, kun je thuis testen hoe je make-up overkomt als er flitslicht wordt gebruikt.

Let op foundation strepen, of te heftige contouren.

 

 • Staande foto’s niet recht van voren

Plaats een voet naar voren en leun een beetje op je achterste been. In plaats van je buik komt nu voornamelijk je borst naar voren. Dit erbeterd je pose.

 

 • Armen als je staat niets langs je lichaam

Plaats je ormen liefst in jezij. Hierdoor creeer je ruimte tussen je armen en je lichaam en lijk je iets dunner dan wanneer je je armen langs je lichaam zou laten hangen.

 

 • Ontspannen handen

Door je handen te  ontspannen op de foto geef je het beeld een ontspannen sfeer. Vindt je het lastig, neem iets in je handen wat bij je past, bij de pose past, maar niet het hoofdonderwerp wordt van de foto .

 

 • Gebruik poeder om het glanseffect te verminderen

Neem wat poeder mee om af en toe bij te poederen ook nadat je misschien iets gezweet hebt om h et glanzende effect te verminderen

 

 • Producten met zonbescherming voorkomen

Gebruik het liefst geen producten die een SPF factor bevatten. Deze geven je gezicht een witte uitstraling.

 • Besteed wat aandacht aan je wenkbrauwen

Wenkbrauwen geven je gezicht vorm. Bij hele lichte wenkbrauwen kun je ze wat invullen. Als een foto wordt gemaakt zijn ze tenminste ook zichtbaar op de foto.

 

Het zijn allemaal tips. Doe ermee wat je wilt en wat voor jou persoonlijk goed voelt. Hopelijk helpen mijn tips zodat je je wat zelfverzekerder voelt als er foto’s worden gemaakt. Je bent er in ieder geval mooier door, dus als jij zelf dat ook zo gaat voelen, kom je vanzelf zelfverzekerder op de foto te staan. Hopelijk heb je er wat aan gehad.