vrij werk

Wetdogs -
Moderne godinnen -
Koekjes vangen -
Holi kleuren poeder

wetdogs

Bij de serie wetdogs/ badtijd heb ik in een tijdsbestek van een aantal weken bij een hondentrimsalon in overleg met de baasjes het in bad gaan gefotografeerd van verschillende rassen. We hebben eerst gekeken dat het een ras moest zijn dat ook echt in bad moest en niet alleen maar geknipt hoefde. Daarna hebben we gekeken naar een ras met een beetje langer haar voor leuke foto’s te krijgen. Vervolgens nam ik gekleurde vellen achtergrond mee om achter de hond te plaatsen. Steeds tijdens het inwerken maakte ik een stel foto’s door hun aandacht te trekken. Wat zie jij in hun ogen?

Moderne godinnen

De serie moderne godinnen maakte ik als een opdracht voor het afstuderen van de Nederlandse fotovakschool. Het lijkt als of het 8 verschillende modellen zijn maar ik werkte steeds met 1 model. Door verschillende pruiken en kleding te gebruiken lijken het ander personen. Het idee was om steeds iets moderns aan de godin toe te voegen. Ik verdiepte me in een godin door er vanalles over te lezen en koos dan 1 item uit dat paste bij de godin maar er vroeger niet was. Bijvoorbeeld Thalassa de godin van de zee en de oceaan met een surfplanf. Kijk zelf maar welke moderne items ik bij de overige godinnen gebruikte.

koekjes vangen

In januari 2020 ben ik een serie gaan maken met honden in mijn studio die koekjes kunnen vangen. Het was een hele uitdaging om de beelden zo scherp mogelijk te krijgen. Dit omdat ik werkte met studioflitsers met een synchronisatie tijd van 1/125 sec. Hierdoor kon in mijn sluitertijd niet veel sneller zetten dan 1/125. Toch ben ik blij met het resultaat van een aantal koekjes vangende honden.

Holi kleurenpoeder shoot

De kleurenpoeder shoots zijn een hobby van me. Het geeft niet alleen maar spectaculaire beelden, ze zijn ook uniek en waar krijg je nog zulke beelden van jezelf? Enigste nadeel….de rotzooi achteraf.